×
 • Osta/Myy
 • Yritykset/Kaupat
 • Osta turvallisesti Trustapilla
 • Palvelut yrityksille
 • Mainosta bannerilla
 • Pohjanmaa++
 • Omat ilmoitukset
 • Ota yhteyttä
 • Svenska
 • Findit on ilmainen palvelu joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteenamme on pitää Findit ilmaisena.
  Voitte auttaa meitä vapauttamalla Findit mainostenestäjästä. Ohjeet kuinka poistat Adblockerin käytön, löydät tästä.
  Findit on ilmainen palvelu, joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteemme on pitää Findit ilmaispalveluna.
  Voit auttaa meitä painamalla Salli kaikki painiketta.

  Ilmoitus on vanhentunut!

  1400- luvun arkku Englannista

  12 000 €
  Ole hyvä, lue koko teksti ennen päätelmiä. Suomessa ei koskaan ole ollut ensimmäistäkään myyjää tai liikettä, jolta olisi voinut ostaa keskiaikaisia, eli 1400- luv tai sitä vanhempia arkkuja. Maassamme ei näitä ole ollut saatavilla. Olen perehtynyt näihin harvinaisuuksiin jo 25 vuoden ajan ja toissa vuonna olin tästä yhteydessä mm. kansallismuseoon, museoihin, kansainväl huutokauppaan ja taidesäätiöihin.

  Englantilainen arkku, v 1480-1500. Aito, iso ja harvinainen arkku Ruusujen sodan lopulta, jossa Lancasterin ja Yorkin suvut kävivät sotaa Englannin kruunusta v. 1455-1485 ja sitä seuranneen Tudor- suvun ajalta v.1485 eteenpäin.

  Matka-arkku, 15 mm lehtipuuta, päällys vettähylkivää nahkaa, vahvistettu ristikkorakenteella naulaamalla ristiin rautasuikaleilla. Tämän ikäisissä on tehty aina jotain restaurointeja,mutta tämä on päässyt vähällä. Rautakahvat, toinen alkup ja toinen vaihdettu jo mahd 1500-luvulla. Alkuper 3 lukkoa + 3 salparautaa,ei avainta. Pit 122 cm, lev 46 cm ja kork kansi kiinni 56 cm ja auki 82 cm. Paino n. 30-35 kg. Pohjan raudat myöhemmin lisättyä vahvistusta. Valkoiset pilkut ovat paperimaisia verhoilun rippeitä.

  Englannissa on toinen, identtinen, samanikäinen arkku, se kuului 1400- luv lopussa hovin jäsenelle. Käsityön yksilöllinen jälki huomioiden nämä molemmat arkut on mahdoll tehty samassa työpajassa.

  DOKUMENTIT= Arkusta on esittää Englannin valtion taideviraston kulttuuriviranomaisen vientilupayksikön johtajan lausunto, aiempi provenienssi, ostokuitti, virallinen rahtikirja ja Lontoossa myönnetty kuvallisen sertifikaatin kaksoiskappale. Alkuper sarjanumeroitua sertifikaattia säilytetään Lontoon keskusrekisterissä. Arkku ei v. 2018 tarvinnut kulttuuriesineen maastavientilupaa, sillä Englannin viranomaisten asettamat rajat arkun ostohinnalle eivät täyttyneet.

  PROVENIENSSI= Englantilaisesta yksityiskokoelmasta.

  En ole kauppias, vaan leipätyöni olen tehnyt turvallisuusalalla, nuorempana on oltu myös Poliisin palveluksessa.
  Ilmoittaja: ---
  Sijainti: --- ---  
  Osasto: Antiikki & Taide
  Tyyppi: Myydään
  Findit ei vastaa ilmoitetusta tuotteesta tai ilmoituksen sisällöstä. SMS-viestien lähettäminen ilmoittajalle mainostarkoituksessa on kiellettyä. Ilmoittaja ei halua ilmoitus- ym. myyjien soittelevan. Jos sinulla on muuta kysyttävää tai mielipiteitä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.